Противоречивото снощно показва, че преговорите за кабинет са почти невъзможни, заяви

...
Противоречивото снощно показва, че преговорите за кабинет са почти невъзможни, заяви
Коментари Харесай

БСП: Пеевски и Доган вече гърмят шампанското

" Противоречивото снощно демонстрира, че договарянията за кабинет са почти невъзможни ", съобщи пред Нова тв депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков. Той означи, че макар всички обети за бистрота в договарянията, нощес е станало ясно, че са водени подмолни диалози, резултатът от които е да няма постоянно държавно управление. " Онези, които не желаят държавно управление, са Движение за права и свободи и ГЕРБ. Пеевски и Доган към този момент гърмят шампанското ", сподели Божанков.

" Какво значат думите на Трифонов, че в идващия парламент ще има кабинет непременно? На всяка цена  означава кабинет с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Няма друго пояснение. Защо до момента макар договарянията, в които имаше толкоз доближаване, нямаше кабинет? ", попита Божанков и подсети, че Има Такъв Народ сами отдръпнаха премиера си Пламен Николов " по персонални аргументи ". " Някой не желае настойчиво да има кабинет в този момент, само че желае да има кабинет непременно в идващия парламент ".

Божанков съобщи, че Българска социалистическа партия ще продължи договарянията пред камери и публицисти за сформиране на държавно управление с третия мандат. Той настоя участниците в така наречен подмолни договаряния да отговорят истина ли са думите на Слави Трифонов:  " Знаел ли е президентът Радев, че негови служебни министри са ходили да се самопредлагат в държавно управление на Има Такъв Народ? Какво тъкмо са си говорили Христо Иванов и Мая Манолова в кабинета на Трифонов? ".

Депутатът  от Българска социалистическа партия сподели няколко пъти, че гласоподавателите би трябвало да осъзнаят думите на водача на Има Такъв Народ, че в идващия парламент би трябвало да има държавно управление на " всяка цена ". " Тази цена ще я платят пенсионерите и бизнесът. Защото Трифонов с едно изречение прати страната на избори посред три рецесии - инфлационна, ковид- и бежанска. Към това се прибавя и че Борисов се връща на бял кон. За да имало правителство в идващия парламент непременно, както желае Трифонов ", заключи Божанков. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР